CLEM PELTIER
ACHTER HET DOEK
HOME  |   PROCES  |   INSPIRATIE  |   PERS  |   CURRICULUM  |   ARCHIEF  |   LINKS  |   CONTACT
De Potala te Lhasa (Tibet), 56x40 cm, Olie op doek
Foto: Miel Mosterd
ESPACE BLANCHE

Tentoonstelling van 28 juni tot 28 juli 2013

Elke dag van 14 tot 18 uur

Vernissage donderdag 27 juni 2013 van 18 tot 21 uur


ESPACE BLANCHE

Kolenmarkt 3
1000 Brussel

Tel : +32(0)2 510 01 41
Fax : +32(0)2 510 01 40
E-mail : galerie@espaceblanche.be
Web : www.espaceblanche.be
Janitsaren, 92x55 cm, Olie op doek
Foto: Miel Mosterd
Teşvikiye Sanat Galerisi verwelkomt tussen 9 en 31 maart de Belgische hedendaagse kunstenaar Clem Peltier. Zijn oeuvre werd reeds in gallerijen over de hele wereld vertoond, onder andere in Italië, de VS, Frankrijk, Canada, Oekraïne, Japan, Duitsland, China, Zweden, Argentinië, Ierland, Maleisië, Zwitserland en Australië. Ook op toonaangevende kunstbeurzen zoals ARCO Madrid, Art Basel, Art Basel Miami Beach, Art Cologne, Art Forum (Berlin), CIGE, FIAC, shContemporary kon men men reeds kennis maken met deze vooraanstaande kunstenaar die door kenners wordt aangeduid als een 'meester van het licht'.

Clem Peltier zegt zelf over zijn kunstwerken: "Mijn inspiratie zijn de landen die ik bezoek, de boeken die ik lees, van Hadewijch tot Marx. Mijn creatief proces wordt gestimuleerd door het bestuderen van grote denkers als Wittgenstein of Rumi. Het is alsof ik met hen in gesprek treedt. Ik probeer de kleuren en het licht in harmonie te brengen met elkaar. Vanaf mijn 16e ben ik beginnen reizen. Eerst Turkije, de Maghreb landen (Marokko, Tunesië, Algerije) en de Balkan. Al wat ik zag, ervaarde en las weerspiegelt zich in mijn werk. Ik had en heb nog steeds het verlangen om verchillende culturen te leren kennen en van nabij te zien. Dit heeft van mij een eeuwige reiziger gemaakt. Mijn reizen naar grote cultuurlanden zoals India, China en Tibet, net zoals het ontdekken van Egypte, de Griekse en Romeinse oudheid en de Maya en Inca beschavingen, hebben mij als mens ingrijpend veranderd. Ze hebben mij als het ware het leven gegeven."

Na de avant-première op de London Art Fair in Januari, toont deze tentoonstelling de nieuwe collectie van Clem Peltier 'Bruggen tussen Oost en West' toepasselijk in de stad die Oost en West met elkaar verbindt. Prachtige kunst. Voor de eerste keer te bewonderen in Turkije, in de Teşvikiye Sanat Galerisi vanaf 9 maart 2013.

Milliyet Sanat, March 2013
 
  2013  Clem Peltier  All Rights Reserved